Játrové sušenky pro psy i páníčky


1kg kuřecích jater
2-3 vejce
trocha ovesných vloček
trocha strouhanky nebo mouky (na zahuštění)

Rozmixujme 1 kg kuřecích jater, přidáme 2-3 vejce, trochu strouhanky nebo mouky a přiměřeně ovesných vloček (ty můžete také rozmixovat). Přiměřeně je tolik, aby hmota nebyla ani příliš tuhá ani tekutá. Můžete přidat ještě česnek nebo různé bylinky. Nalijte na pečící papír a upečte při cca 120°C dozlatova. Nakrájejte, rozlámejte. To co nespotřebujete hned, dejte do lednice.

Můžete je konzumovat i vy. Jen nevím jestli vám budou chutnat....:-)

Dort pro psa z vepřových nožiček (kůže)


4-5 vepřových nožiček nebo kůže na sulc
1kg kuřecích srdíček
česnek

V tlakovém hrnci rozvaříme vepřové nožičky (nebo kůže). Pokud nemáme tlakový hrnec, můžeme vařit i v normálním, ale doba vaření se tak prodlouží. V tlakovém hrnci vaříme cca 1-1,5 hodiny.

Než se uvaří nožky, uvaříme si kuřecí srdíčka.

Uvařené nožky obereme a kosti vyhodíme. Obrané maso a kůže spolu s vývarem rozmixujeme. Pokud je vývaru málo, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru ze srdíček. Nalijeme do vhodné nádoby, přidáme srdíčka a česnek, zamícháme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.

Vyklopíme, ozdobíme.

Co ihned nespotřebujete, uložte v mrazáku. Sulc v lednici vydrží max. 3-4 dny.